| De luchtvaartmaatschappij Air Belgium vliegt rechtstreeks van Brussel naar Zuid-Afrika.

Opnieuw rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Zuid-Afrika

NL
© Belga
14/09/2022

Vanaf woensdag zijn er weer rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Zuid-Afrika. Daarvoor zorgt luchtvaartmaatschappij Air Belgium, die twee keer per week vanop Brussels Airport zal vliegen naar Johannesburg en Kaapstad. Via een samenwerking met de Zuid-Afrikaanse maatschappij Air Link kunnen passagiers doorreizen naar andere bestemmingen op het Afrikaanse continent.

Volgens Niky Terzakis, de CEO van Air Belgium, zijn het de eerste directe vluchten tussen België en Zuid-Afrika in meer dan dertig jaar. "België is de zesde handelspartner van Zuid-Afrika, bijna 200 bedrijven zijn er gevestigd of hebben er filialen. En er wonen of werken ook veel Belgen."

Volgens de maatschappij vertrekken er momenteel zowat 60.000 passagiers per jaar vanuit Brussel richting Zuid-Afrika. Zij moesten tot nu overstappen, vaak in Frankfurt, Amsterdam of Zürich. Air Belgium hoopt dat aantal dankzij de rechtstreekse vluchten op te trekken naar 80.000 vanaf 2024.

Dankzij de samenwerking met Air Link kunnen passagiers tickets boeken naar 38 verdere bestemmingen: zestien in Zuid-Afrika en 22 in elf andere Afrikaanse landen, waaronder Congo (Lubumbashi), Tanzania (Dar Es-Salaam), Angola (Luanda) of nog Madagascar (Antananarivo).

"Die ontwikkeling is belangrijk voor ons, ze vormt een evolutie van het businessmodel van de maatschappij,” zo zei Terzakis. Hij voegde toe dat er gesprekken lopen met Europese luchtvaartmaatschappijen om de verbinding Zuid-Afrika - België te gebruiken en overstappen mogelijk te maken, vanuit Brussel, "in een eerste fase naar het noorden van Europa".

Voor 533 euro heen en terug

De vluchten richting Zuid-Afrika vertrekken op woensdag en zondag om 19.45 uur vanop Brussels Airport. Aankomst is daags nadien gepland, om 7.15 uur lokale tijd in Johannesburg, waarna het toestel doorvliegt naar Kaapstad (landing om 11.00 uur). De terugvluchten vertrekken op maandag en donderdag, en komen de ochtend erna aan op Zaventem.

Air Belgium zal de vluchten van en naar Zuid-Afrika uitvoeren met Airbus A330neo-vliegtuigen. Het goedkoopste ticket (heen en terug) kost 553 euro voor Johannesburg en 722 euro voor Kaapstad.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni