Opnieuw wildparkeerder aan Hallepoort gespot

© An Missotten
| De parkeerbeugel aan de Hallepoort moet wildparkeerders tegenhouden.

Zondag is opnieuw een wagen beboet voor wildparkeren op het plein aan de Hallepoort. Vorige maand werd het plein nog bewapend tegen voertuigen die er zich onrechtmatig parkeren.

Het plein aan de Hallepoort in Sint-Gillis was tot voor kort één van de plaatsen waar automobilisten systematisch foutparkeerden. Het Gewest en de Brusselse politie plaatsten daarom vorige maand rotsblokken en plantenbakken (tijdelijk, in afwachting van meer rotsblokken) om het plein autovrij te houden.

Toch is er zondag weer een proces-verbaal opgesteld voor wildparkeren, bevestigt de politie. (Lees verder onder de video.)

Parkeerbeugel

Rotsblok Hallepoort
© An Missotten
| Rond het plein staan rotsblokken en (tijdelijke) plantenbakken.

Op vraag van het Hallepoort Museum in de toren is eind juni een parkeerbeugel immers geplaatst ter vervanging van een vast rotsblok, om laden en lossen voor tentoonstellingen mogelijk te maken. Wellicht zal de beugel niet opnieuw omhoog zijn gezet en heeft de foutparkeerder daar gebruik van gemaakt toen die op zoek was naar een parkeerplek.

Het Gewest heeft het personeel van het museum erop alert gemaakt zeker niet te vergeten de parkeerbeugel weer omhoog te zetten en het plein enkel voor de afgesproken doeleinden te gebruiken."Indien de opgelegde voorwaarden niet worden nageleefd, plaatsen we opnieuw een vast rotsblok", zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?