Panne Eurocontrol: maximaal tien vluchten per uur in Zaventem

© Brussels Airport
| Belgocontrol bevestigt dat er beperkingen worden opgelegd

Door een systeemprobleem bij de Europese luchtverkeersleider Eurocontrol zijn er beperkingen opgelegd voor het luchtverkeer in Europa. Dat meldt Eurocontrol. Op Brussels Airport mogen maximaal tien vluchten per uur vertrekken, laat Belgocontrol weten.

De maatregel geldt voor de luchthaven van Zaventem, maar ook voor de regionale luchthavens in ons land, laat de woordvoerder van Belgisch luchtverkeersleider Belgocontrol weten.

In Zaventem geldt een limiet van 10 opstijgende vluchten per uur, meldt de luchthaven. "We zijn nu de impact voor de komende uren aan het bekijken."

Bij Brussels Airlines, de belangrijkste klant van Brussels Airport, is er momenteel nog geen hinder, zegt woordvoerster Kim Daenen. "Maar het is nog geen piekmoment. We moeten afwachten hoe het verder evolueert."

Kort na 16 uur meldde Eurocontrol dat het probleem gevonden is. Het zal echter nog tot laat in de avond duren voor het systeem hersteld zal zijn, zo meldt de luchtverkeersleider. Er waren dinsdag 29.500 vluchten gepland op het Europese netwerk. "Ongeveer de helft zou vertraging kunnen oplopen door de panne van het systeem", zegt Eurocontrol.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?