Parkeerapp waarschuwt voor controles en toont vrije plaatsen

© PhotoNews
| De Brusselse app Cpark wordt Seety.

Seety, een slimme applicatie die parkeerders waarschuwt voor controles, krijgt eind juni een update. Voortaan kan je op de Brusselse app ook parkeertarieven, openingsuren en beschikbaarheden bekijken.

Seety is de nieuwe naam van het oude cPark, een van oorsprong Brusselse applicatie voor de automobilist. De app laat zeer gedetailleerd weten waar automobilisten al dan niet betalend kunnen parkeren. Ook krijgen de gebruikers informatie over parkeercontroles. Het systeem hanteert daarvoor dezelfde technologie als het bekende Waze. Een slim staaltje innovatie van Brusselse ondernemers Hadrien Crespin en Nicolas Cognaux, die Seety ondertussen al uitbreidden naar Frankrijk.

“Binnenkort kun je op onze applicatie ook parkings reserveren,” vertelt Crespin, “we werken daarvoor samen met onder andere het parkeerreserveringsplatform Onepark. Over onze andere partners willen we nog niet te veel uit de doeken doen.”

De informatie die de applicatie verstrekt wordt ook gedetailleerder: “Je zult er voor de publieke parkings de parkeertarieven, de beschikbaarheid en de openingsuren kunnen vinden. Ook de mindervalidenparkings worden afgebeeld.”

De update staat gepland voor eind juni.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?