© Renaud Coppens via Twitter | Het nieuwe fietspad op de Auguste Reyerslaan ter hoogte van het Meiserplein.

Parkeerstrook op Reyerslaan wordt fietspad

TDN
© BRUZZ
27/04/2020

De parkeerplaatsen op de ventwegen van de Auguste Reyerslaan zijn geschrapt. In de plaats komt er in beide richtingen een afgescheiden fietspad. De wegmarkeringen zijn al aangebracht. Deze week plaatsen wegenwerkers ook betonblokken om de fietser te beschermen.

Sinds de afbraak van het Reyersviaduct is het wachten op de herinrichting van de drukke verkeersas. Om die te kunnen realiseren, moesten de Reyerstunnels eerst gerenoveerd en versmald worden van twee rijstroken naar één. Daardoor ontstond er ruimte voor de aanleg van fietspaden langs de Reyerslaan.

Die zijn vorige week met wegmarkeringen aangeduid. Om te voorkomen dat autobestuurders zich er opnieuw parkeren en om de fietsers te beschermen, zullen wegenwerkers komende week betonblokken neerzetten om het fietspad af te scheiden. Op langere termijn komt er een definitieve ingreep met een volwaardig en dus afgescheiden fietspad.

Zwart kruispunt

"Maar we wilden niet wachten tot de definitieve heraanleg van de Reyerslaan. Er was op die as dringend nood aan veilige en comfortabele fietsinfrastructuur", zegt de woordvoerder van minister Elke Van den Brandt (Groen). "Die hele as en ook het Meiserplein staat op ons prioriteitenlijstje en willen we versneld aanpakken, desnoods met tussenoplossingen."

De komende twee jaar zal de Brusselse fietser en de pendelaar het moeten stellen met een fietspad afgescheiden door betonblokken. "Nadien zullen we evalueren wat er nog nodig is om de verkeersveiligheid te verbeteren", aldus Van den Brandts woordvoerder.

De Fietsersbond reageert tevreden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Mobiliteit, Meiserplein, Elke Van Den Brandt, Auguste Reyerslaan, fietspad Reyerslaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie