Parking in Sint-Joost krijgt mogelijk bowlingcentrum

© Google Instant Street View
| De Scailquinstraat in Sint-Joost-ten-Node

Begin volgend jaar neemt de gemeente Sint-Joost-ten-Node een parking over die tot op heden privaat uitgebaat wordt. De gemeente wil er een voorkeurstarief voor inwoners laten gelden, en er misschien zelfs een bowlingcentrum laten aanleggen.

Parking Scailquin in de Scailquinstraat in Sint-Joost-ten-Node wordt binnenkort door de gemeente overgenomen, schrijft La Capitale. “De huurtermijn komt op zijn einde en de gemeente neemt het beheer van de parking over,” zegt burgemeester Emir Kir (PS) aan de krant.

“We hopen dat die overdracht afgerond zal zijn aan het begin van volgend jaar,” klinkt het. Bij die overdracht van de parking met meer dan 400 plaatsen, wil de gemeente plaats maken voor ‘een ludiek project’.

“De parking zelf zal een beetje verkleind worden, maar we willen de inwoners nog iets extra’s aanbieden,” aldus de burgemeester. “We hebben al gesproken over de mogelijkheid van een bowling, maar het kan ook iets anders worden.”

In de parking zou een voorkeurstarief voor inwoners gelden. “Het zal een tarief zijn dat echt haalbaar is voor de bewoners,” aldus Kir. Voorlopig werd het tarief nog niet vastgesteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?