Parkings in Elsene worden opnieuw allemaal belast

100205_parkingflagey.jpg

Alle parkings in Elsene zullen voortaan opnieuw de gemeentebelasting moeten betalen. Dat was eerder niet het geval voor een aantal parkings die ’s avonds ter beschikking van wijkbewoners of andere gebruikers werden gesteld. “Valse concurrentie,” vonden anderen.

Omdat een parkeerplaats vinden in Elsene een huzarenstukje betreft, had de gemeente eerder beslist om bedrijven die ’s avonds parkingplaatsen aanboden, in zekere mate vrij te stellen van gemeentebelasting.

Dat was het geval voor Delhaize Flagey, de oude Citroëngarage in de Malibranstraat en voor D’Ieteren, die heel wat parkeerplaatsen aan kan bieden in de Maliestraat.

Maar aan die vrijstelling komt nu een einde, weet La Capitale. “Een aantal jaren geleden wilden we die bedrijven aanmoedigen om parkeerplaatsen ter beschikking te stellen,” zegt schepen van Financiën Béa Diallo (PS). “Maar die parkings worden gerund door bedrijven als Be-Park en hun diensten zijn betalend.”

Oneerlijke concurrentie

Dat leidde tot klachten bij andere parkeerbedrijven, zoals parking Toison d’Or, die niet worden vrijgesteld van belasting. “Oneerlijke concurrentie,” klonk het daar.

“We hebben besloten dat de initiële investering die deze parkings gedaan hebben, inmiddels ruimschoots terugverdiend werd,” aldus Diallo. “Vandaar dat ze niet langer vrijgesteld zullen worden.”

De maatregel zou de gemeente dit jaar 40.000 euro extra moeten opleveren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?