Pas aangelegd De Brouckèreplein opnieuw opengebroken

© Tom Geeroms / Twitter
| "Een sprekend voorbeeld van de wet van Murphy,” reageert Sibelga op Twitter.

Vanwege een probleem met de hoogspanningskabel is het pas aangelegde deel van het De Brouckèreplein opnieuw opengebroken. “Een dringende interventie was nodig om erger te vermijden,” klinkt het bij netbeheerder Sibelga.

Een deel van het De Brouckèreplein is pas heraangelegd, of het is alweer opengebroken. Een defect aan een hoogspanningskabel ligt aan de oorzaak van het probleem. “Een sprekend voorbeeld van de wet van Murphy,” reageert Sibelga op Twitter aan een verontwaardigde lezer. “We brengen dit zo snel mogelijk in orde.”

Sibelga was vanaf het begin van de werken aan de voetgangerszone betrokken. “We hebben tussen de 60 en 75 procent van de kabels tussen Annesseens en Rogier vervangen en grote investeringen gedaan. Alle noodzakelijke kabels zijn gerenoveerd,” reageert Philippe Massart. Dat niet honderd procent van de kabels is vervangen, heeft volgens Massart te maken met de strakke planning die voor de werken was gerekend.

Het defect werd op 14 augustus aan Brusselfonds Beliris, dat verantwoordelijk is voor de werken, bekend gemaakt. De werken aan het elektriciteitsnet startten afgelopen maandag, en zullen nog één à twee dagen duren. In de loop van volgende week zal de aannemer van Beliris het wegdek opnieuw aanleggen. De factuur daarvoor gaat naar Sibelga.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?