Pas na 19.30 uur duurder parkeren aan Vorst Nationaal

Vorst Nationaal

De 'evenementzone' rond Vorst Nationaal gaat vanaf januari 2020 van kracht, maar het gemeentebestuur van Vorst heeft nu beslist om de voorwaarden aan te passen aan de wensen van de handelaars. De duurdere parkeertarieven zullen pas gelden vanaf 19.30 uur, in plaats van 18 uur zoals oorspronkelijk aangekondigd.

Dat werd beslist tijdens de gemeenteraad van Vorst dinsdagavond. De evenementenzone is een maatregel die de normale parkeertarieven tijdelijk vervangt als er evenementen plaatsvinden in Vorst Nationaal. Parkeren kost dan 5 euro per uur in de zone.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om die duurdere tarieven te laten gelden tussen 18 uur en middernacht, maar daar kwam protest op bij de handelaars en vrije beroepen. De gemeente heeft nu beslist om gehoor te geven aan die bezwaren. De zone gaat pas vanaf 19.30 uur van kracht.

Geleidelijk invoeren

De gemeente herinnert eraan dat Vorstenaren met een bewonerskaart geen duurdere tarieven moeten betalen. "Als ze bezoekers hebben die met de auto komen op een dag dat de evenementzone van toepassing is, hoeven die niet het tarief van 5 euro per uur te betalen om te parkeren", klinkt het. Ze kunnen een bezoekerskaart aanvragen in het kantoor van Parking Brussels.

De evenementenzone wordt in eerste instantie tot eind 2020 getest. Vanaf 1 januari geldt er eerst een aanpassingsperiode van anderhalve maand. "Tot midden februari zullen de controleurs aan informatie en preventie doen ter attentie van de automobilisten. Wie een overtreding begaat, zal niet gestraft worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?