Personeel Net Brussel springt op de fiets

© Net Brussel
| Werknemers van Net Brussel op een testrit.

Net Brussel besluit om mee te doen aan het 'Bike Project'. Dat houdt in dat het bedrijf gedurende acht maanden begeleiding krijgt van Pro Velo. De fietsverening zorgt voor een plan ter ondersteuning van de nieuwe fietsers.

De mobiliteitsmanager werkt eerst een ondersteuningsplan voor het fietsgebruik uit en bekijkt of het bedrijf extra infrastructuur moet installeren. Deze week is aan 25 werknemers van het Net Brussel een twintigtal fietsen uitgeleend, van klassieke en elektrische fietsen tot plooifietsen en zelfs bakfietsen.

Vanaf deze week zullen werknemers de fietsen twee weken proberen. Vincent Jumeau, directeur van het Agentschap Net Brussel, is tevreden met het project. "Op deze manier kunnen onze personeelsleden kiezen welke fiets het beste bij hem of haar past. We hopen twijfelaars over de streep te trekken."

Het 'Bike Project' wordt georganiseerd door Pro Velo en gefinancierd door Leefmilieu Brussel. Het is niet het enige bedrijf dat begeleiding op maat krijgt van de fietsvereniging. Ieder jaar begeleidt Pro Velo een tiental organisaties en promoot er actieve mobiliteit.

Sinds 2013 zijn tien laureaten per jaar oftewel ruim 60 bedrijven ondersteund door Pro Velo. Daarmee zijn 27.500 personeelsleden bereikt. Een evaluatie bij de deelnemers na afloop van het project toont aan dat 84 procent van hen na afloop wil overstappen op de fiets.

Fietsgebruik stimuleren

"In Brussel zouden veel trajecten van woonplaats naar werk op de fiets kunnen worden gedaan. Door een duwtje in de rug te geven aan de bedrijven en hun personeel creëren we een minder vervuilde stad, die aangenamer is voor al zijn inwoners," licht minister voor Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) toe.

Het fietsgebruik in Brussel is de laatste tien jaar verdrievoudigd. De positieve tendens kan worden toegeschreven aan de geleidelijke verbetering van de fietsstructuur in de hoofdstad, maar volgens Pro Velo ook aan een reeks projecten zoals deze die zijn opgezet door de Brusselse overheidsinstellingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?