Persoon bevrijd nadat wagen over de kop ging in Ukkel

© PhotoNews
| Brandweer en tram op de Louizalaan.

Bij een ongeval dat zich zaterdagochtend omstreeks 4 uur voordeed op de De Frélaan in Ukkel zijn twee personen zwaargewond geraakt. De auto ging over de kop en één inzittende moest door de brandweer bevrijd worden.

De omstandigheden van het ongeval worden nog door de politie onderzocht. Er was één wagen bij betrokken. Het voertuig ging over de kop, ramde daarbij een elektriciteitskast en -paal en belandde uiteindelijk op zijn dak. Er waren twee inzittenden, van wie er een door de ambulanciers uit de wagen is gehaald en een tweede gekneld zat. Die persoon werd door de brandweer bevrijd.

"We hebben dat voertuig moeten opheffen met de kraan van ons ontzettingsvoertuig en dan hebben we ook de portieren moeten verwijderen om de inzittende te evacueren", zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

Er kwamen twee MUG's ter plaatse om de zwaargewonde personen naar het ziekenhuis te voeren. Ze zijn wel niet in levensgevaar. De brandweer was in totaal met zestien mensen ter plaatse. Naast de twee MUG's kwamen er een autopomp, een brandweerwagen, een ontzettingswagen en drie ziekenwagens aan te pas. Sibelga kwam ook ter plekke om de elektriciteitskast te beveiligen, want er lagen enkele draden bloot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?