Politie betrapt 35 bestuurders die te diep in het glas keken

© Belga
27/01/2023

Bij een verkeerscontrole heeft de Brusselse politie afgelopen nacht 35 bestuurders betrapt die te veel gedronken hadden. Dat meldt de politie vrijdagmiddag.

Bij de controleactie, die op drie verschillende plaatsen doorging, werden net geen duizend bestuurders gecontroleerd. Zestien bestuurders moesten hun voertuig aan de kant laten staan voor een periode van 3 uur. Nog eens vijftien bestuurders mochten 6 uur lang niet meer achter het stuur kruipen. Tot slot werden ook de rijbewijzen van vier bestuurders ingetrokken voor een periode van minstens 15 dagen omdat ze te diep in het glas hadden gekeken.

De politie controleerde ook op druggebruik achter het stuur en betrapte één bestuurder die onder invloed was van cannabis, en een tweede die zowel cannabis als cocaïne had genomen. Bij die laatste bestuurder was ook de verzekering niet in orde.

Daarnaast werden nog een vijftiental pv's opgesteld voor diverse verkeersovertredingen als problemen met de verzekering, de technische keuring of het rijbewijs.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni