Politie controleerde dit jaar al 21 miljoen wagens op snelheid

© PhotoNews
| De politie controleerde 21 miljoen auto's op overdreven snelheid.

In de eerste negen maanden van 2018 zijn er maar liefst 21 miljoen auto's langs de snelheidscamera's van de politiezone Brussel-Elsene gepasseerd. 23.400 automobilisten reden te snel, 189 bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren.

Het indrukwekkende cijfer is vooral het resultaat van de automatische camera's en radarcontroles. Meer dan 20 miljoen auto's passeerden automatische camera's, ruim 300.000 wagens een radarcontrole en de overige bestuurders reden voorbij een van de 162 bemande controles langs de weg. Dat meldt de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

De politie schreef in dezelfde periode 4.390 processen-verbaal uit voor overdreven snelheid, 200 voor het negeren van een rood licht en 22 pv's voor de combinatie van die twee inbreuken.

204 kilometer per uur door de Louizalaan

Een van de grootste snelheidsduivels was een motorrijder die 144 kilometer per uur reed in een zone 50. Een andere bestuurder reed onder invloed van drugs en alcohol door de Koninginnetunnel aan een snelheid van 126 kilometer per uur. Ter herinnering: ook in de tunnels mag je maximaal 50 kilometer per uur rijden.

Een Mercedesbestuurder spande de kroon. De bestuurder reed vier keer de toegestane snelheid en reed op de nacht van 23 juli aan 204 kilometer per uur door de Louizalaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?