Politie gaat extra controleren op toeterende trouwstoeten

© Kos
| Een traagrijdende trouwstoet op het Viaduct van Vilvoorde.

De laatste jaren steekt het fenomeen van de trouwstoeten ook op Belgische wegen de kop op. Afgelopen paasweekeinde hield de Brusselse politie er zeven tegen, omdat bestuurders de verkeersregels overtraden. Extra controles moeten de overlast, ook voor buurtbewoners, beperken. 

De komende maanden zal alvast de Brusselse politie elk weekend controles uitvoeren. Directe aanleiding zijn klachten van een recente wijkvergadering tussen buurtbewoners in Laken. Van daaruit trekken regelmatig trouwstoeten, richting Wemmel (om foto's te trekken in het park) en Dilbeek. 

"Het is een serieus probleem", zegt Olivier Slosse, woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene in Het Nieuwsblad. "Zulk agressief rijgedrag moet er echt uit. De feestvierders dragen vaak geen gordel, toeteren erop los en hangen uit het raam."

De politie zal camerabeelden op de openbare weg in het oog houden en kent naar eigen zeggen de plekken waar er regelmatig problemen zijn. Bij de controles afgelopen weekend schreef de politie boetes uit voor onder andere onaangepaste snelheid. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?