Politie waarschuwt voor oplichters die auto-ongeluk ensceneren

De politie raadt aan om in geval van een ongeluk naar de politie te bellen.

De politiezone Montgomery waarschuwt voor een nieuw type oplichters dat geld binnenhaalt door een aanrijding in scène te zetten. Vooral ouderen worden slachtoffer van hun praktijken. Dit jaar hebben dieven al 10.000 euro binnengehaald.

De politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe) heeft dit jaar al vijf gevallen van dergelijke oplichting geconstateerd. Het gaat om oplichters die expres een auto van een, vaak ouder persoon, aanrijden. Om te bewijzen dat het de ander is die hun auto heeft beschadigd, bellen ze soms een ‘verzekeraar’ die medeplichtig is. Zodoende dwingen ze de oudere om voor de kosten op te draaien.

Op die manier hebben ouderen al bijna 10.000 euro moeten betalen, zegt woordvoerder Wout Monteyne van de zone Montgomery. “We vermoeden dat het werkelijke cijfer nog hoger ligt. Het zijn vaak de familieleden van de opgelichte ouderen die de feiten melden. Het zou kunnen dat ouderen zelf niets doorhebben,” zegt Monteyne.

De politie adviseert om nooit met contant geld te betalen, en om in geval van een ongeluk de politie te contacteren via 101 of 02-788.53.43. Daarnaast raadt de politie ook aan om het officieel aanrijdingsformulier in te vullen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?