De Amerikaanse president Joe Biden wordt tijdens zijn bezoek aan Brussel op 15 juni 2021 verwelkomd door Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie

| In juni vorig jaar bracht Biden zijn eerste bezoek aan Brussel als Amerikaans president. Dat zorgde toen ook voor veel verkeersoverlast.

Politie waarschuwt voor verkeershinder van woensdag tot vrijdag

© Belga
20/03/2022

Naar aanleiding van de NAVO-top van aanstaande donderdag, de Europese top van donderdag en vrijdag en het bezoek aan ons land van de Amerikaanse president Joe Biden, die mogelijk woensdag al aankomt, zal er in de tweede helft van volgende week heel wat verkeershinder zijn in Brussel. Daarvoor waarschuwt de politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene. Ze vraagt iedereen om zo veel mogelijk het gebruik van de wagen te vermijden en het openbaar vervoer te gebruiken.

Behalve Biden zullen volgende week nog tientallen andere staatshoofden en regeringsleiders ons land bezoeken. Daarom worden van woensdag tot en met vrijdag verschillende veiligheidsperimeters ingesteld in en rond de hoofdstad.

Het gaat onder meer om de omgeving van het NAVO-hoofdkwartier in Evere, de Amerikaanse ambassade in het centrum van de stad, The Hotel op de Waterloolaan en de Europese wijk. Er zullen daar verkeersafsluitingen worden ingesteld en er zal een absoluut parkeerverbod gelden - ook voor fietsen en steps. Wanneer de maatregelen ingaan, hangt af van de perimeters.

Op de weg van en naar de perimeters zullen ook tijdelijke verkeersafsluitingen plaatsvinden, onder meer op de Ring rond Brussel, de E40 tussen Sterrebeek en het Reyerscomplex, de Wetstraat, de Belliardstraat, de Waterloolaan, de Gulden Vlieslaan en de kleine Brusselse ring bovengronds. Ook de verschillende tunnels in Brussel zullen worden afgesloten voor het verkeer.

Openbaarvervoermaatschappijen MIVB en De Lijn zullen hun bussen en trams omleiden waar nodig. De metro's blijven rijden, maar de ingangen van de stations Kunst-Wet en Schuman zullen wel tijdelijk worden gesloten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni