Politiezone Noord schrijft boetes uit aan de schoolpoort

© PhotoNews
| Agenten houden sinds januari geregeld het verkeer in het oog aan schoolpoorten in de zone Noord.

De Politiezone Noord (Evere, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node) plaatste sinds januari politieagenten aan schoolpoorten. De agenten staan er om ouders te informeren en te sensibiliseren op het vlak van verkeersveiligheid, maar zwierden ook al 19 automobilisten op de bon.

De schoolpoortagenten moesten in de eerste plaats de ouders en hun kinderen meer informatie bijbrengen over verkeersveiligheid. Ze deelden folders uit en verwelkomden de kinderen met de slogan 'Het is niet alleen de 1ste die telt', een verwijzing naar de start van het schooljaar waar agenten al jaar en dag aan de schoolpoort verschijnen.

De agenten houden ook het verkeer in het oog. De Zone Noord heeft te kampen met veel verkeersovertredingen en snelheidsduivels. Vooral de gemeente Schaarbeek kwam het afgelopen jaar vaak in het nieuws met ernstige en zelfs dodelijke verkeersongevallen.

Daarom sensibiliseren de agenten niet alleen, maar delen ze ook ook boetes uit. Zo gingen al 19 automobilisten op de bon. Dat schrijven de kranten La Capitale en La Dernière Heure. 17 auto's stonden verkeerd geparkeerd, een wagen moest getakeld worden en een automobilist kreeg een boete omdat hij een rood licht had genegeerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?