© Twitter Poppy | De app is beschikbaar in Brussel, Antwerpen, Mechelen, Gent, Lier en op luchthavens in Zaventem, Antwerpen en Charleroi.

Poppy verdrievoudigt vloot deelauto’s

JDK
© BRUZZ - Belga
25/01/2023

Poppy Mobility zal de komende tijd 2000 wagens toevoegen aan de 1000 auto’s die ze momenteel al aanbieden. Daarmee willen ze beantwoorden aan de groeiende vraag van hun 200.000 gebruikers.

“2022 was een recordjaar voor Poppy en deelwagens in het algemeen”, legt CEO Sylvain Niset uit. “Telewerken, de stijgende kosten van levensonderhoud en de aankooprijs van een auto zorgen ervoor dat veel Belgen hun mobiliteitsgewoonten heroverwegen.”

Het bedrijf benadrukt dat de meerderheid van de automobilisten tegenwoordig zijn voertuig 95% van de tijd niet gebruikt, maar daar toch voor betaalt. “Deelwagens zijn gewoon goedkoper voor mensen die geen 12.000 km per jaar rijden”, klinkt het.

Naast de 3000 wagens die Poppy vanaf nu beschikbaar stelt in heel België biedt het ook 50 bestelwagens, 2000 steps en 160 deelfietsen aan.

High-end

Een andere nieuwigheid is dat Poppy ook duurdere "high-end" auto's gaat delen, zoals de Volkswagen T-Cross, Skoda Kamiq en Audi A4. Enkel gebruikers ouder dan 26 jaar kunnen die huren. Voor die wagens stapt het bedrijf af van de herkenbare rode kleur, en kiest het voor sobere kleuren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, poppy, deelauto

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie