Ravage na ongeval in Gentsesteenweg: chauffeur vlucht weg

EDB
© BRUZZ
04/06/2021

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag vond in de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek een ongeluk plaats waarbij één voertuig drie andere voertuigen beschadigde. Er vielen geen gewonden, maar de ravage is groot. “Ze rijden hier altijd veel te snel.”

Omstreeks 01.10 uur tijdens de nacht van donderdag op vrijdag vond in de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek een ongeluk plaats waarbij één voertuig drie andere voertuigen beschadigde. De chauffeur van het eerste voertuig sloeg daarop op de vlucht, bevestigt Caroline Vervaet van de politiezone Brussel-West.

Er vielen geen gewonden, maar de ravage is groot. Naast de beschadigde voertuigen werden ook paaltjes en de vuilbak aan de tramhalte uit de grond gerukt, getuigt buurtbewoner Denis Skrijelj bij BRUZZ.

“We hebben één van de nummerplaten 50 meter verderop gevonden,” aldus Skrijelj die het ongeval hoorde gebeuren toen hij laat thuiskwam van zijn werk. “Ik denk dat de bestuurder de controle verloren was en nadien vertrokken is. Het is puur geluk dat hier geen dode gevallen is. Er wordt hier altijd veel te snel gereden en ik heb de indruk dat dit sinds de invoering van de zone 30 nog erger is geworden.”

Motorfietsen

Skrijelj zegt dan ook dat hij een e-mail zal sturen naar Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen). “Er moet iets gedaan worden aan de overdreven snelheden in de Gentsesteenweg. Bijvoorbeeld door verkeersdrempels te plaatsen. Hier rijden ook veel jongeren met motorfietsen door en zij stoppen niet voor voetgangers.”

“Als er deze nacht iemand in de buurt van de tramhalte had staan wachten, dan was die er niet meer geweest. Ik begrijp niet dat hier zoveel straatraces mogelijk zijn,” aldus Skrijelj. “Ik durf zelfs niet meer te fietsen in de Gentsesteenweg. Er moet actie worden ondernomen vooraleer hier doden vallen.”

Het Brusselse parket laat weten dat het onderzoek naar de feiten lopende is.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni