© Heleen Rodiers | Metro Roodebeek

Renovatie van metrostation Roodebeek is voltooid

© Belga
20/12/2021

Nadat de Brusselse metrostations Rogier en Clémenceau begin dit jaar werden aangepakt, zal de renovatie van het station Roodebeek in Sint-Lambrechts-Woluwe eind december voltooid zijn. De renovatie kostte ongeveer 2,7 miljoen euro.

De belangrijkste veranderingen zijn onder meer een nieuwe voetgangersbrug, een nieuwe lift die de -1-verdieping van het station verbindt met het bus/tram/metroknooppunt, een verbeterde bewegwijzering voor mensen met een visuele beperking, de renovatie van de toegang tot het cultureel centrum Wolubilis, een nieuwe winkelzone en de installatie van nieuwe toiletten die toegankelijk zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Volgens Brussel Mobiliteit was de grootste technische uitdaging de bouw van een voetgangersbrug over de metrosporen.

Een signalisatiesysteem op de vloer werd ontwikkeld samen met het ontwerpbureau Atingo, dat gespecialiseerd is in toegankelijkheid, en de MIVB. Begin volgend jaar zal een nieuw contract worden gesloten om het systeem ook in andere stations te installeren.

Volgens Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Elke Van den Brandt (Groen) zet het gewest in op het toegankelijk maken van de metrostations. In totaal 51 van de Brusselse metrostations zijn ondertussen toegankelijk voor iedereen en verschillende andere projecten worden voorbereid.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie