| archiefbeeld

Renovatie van onderbouw van bruggen op Brusselse Ring start op 30 juli

© Belga
20/07/2018

Op de ring rond Brussel (R0) in Wezembeek-Oppem start op 30 juli de renovatie van de onderbouw van drie bruggen. De werken duren tot begin oktober. Dat meldt het agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant.

De werkzaamheden vanop de binnen- en buitenring van de R0 worden tussen 20 en 6 uur uitgevoerd. Het verkeer kan altijd doorrijden via een of twee rijstroken. Ter hoogte van de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur.

Als het nodig blijkt, worden ook betonherstellingen uitgevoerd en krijgen alle bruggen in Wezembeek-Oppem een nieuwe waterafstotende beschermlaag. Vooral tijdens de eerste twee weken kan er geluidshinder zijn door het kogel- en zandstralen van de bestaande betonstructuur van de bruggen.

Tegelijkertijd start de aannemer vanaf maandag 6 augustus met het renoveren van de bovenbouw van de brug over de R0 in de Gergelstraat in Wezembeek-Oppem. Die werken duren tot eind september. De oprit Wezembeek-Oppem van de R0 in de rijrichting van Namen/Waterloo wordt vooral in augustus 's nachts afgesloten.

De werken aan de bovenbouw van de twee andere bruggen over de R0 in de Wijngaardlaan en Oppemlaan in Wezembeek-Oppem werden al afgerond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , R0 , Agentschap Wegen en Verkeer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni