Ryanair schrapt vrijdag helft vluchten vanop Zaventem

© Wikimedia Commons

Door een staking bij de piloten schrapt Ryanair vrijdag 26 van de 46 geplande vluchten op de luchthaven van Zaventem. Dat meldt Brussels Airport woensdagavond.

Het gaat zowel om aankomende als om vertrekkende vluchten, zegt luchthavenwoordvoerster Anke Fransen. In Charleroi schrapt Ryanair vrijdag 82 vluchten, 41 vertrekkende en 41 aankomende. Daar zijn zowat 14.000 passagiers getroffen.

De vakbonden bij de Ierse lowcostmaatschappij riepen de piloten in verschillende landen op om op 10 augustus het werk neer te leggen. Vakbonden in heel Europa liggen op ramkoers met de luchtvaartmaatschappij. Ze eisen betere werkomstandigheden en meer syndicale inspraak bij het bedrijf.

Op 25 en 26 juli legde het cabinepersoneel het werk al eens neer in verschillende Europese landen, waaronder België. In ons land werden daardoor ruim 23.000 passagiers getroffen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?