Schoolstraat Koekelberg wordt definitief

Het kruispunt voor de Unescoschool.
Updated: 04-07-2021 - 08:47

Het college van de gemeente Koekelberg heeft vrijdagochtend beslist om de schoolstraat in de Kasteellaan aan de UNESCO-school definitief te maken. De gemeente vraagt het Brussels Gewest om de schoolstraat in te richten.

Na een testfase van twee jaar blijkt dat 85 procent van de ouders voorstander van het behoud van de schoolstraat. De maatregel kadert dan ook in het globale plan om het kruispunt aan de hoofdingang van de school veiliger te maken.

Eerder al werden er ook nog enkele aanpassingen gedaan in het circulatieplan rond de schoolomgeving. Er is een eenrichtingstest gaande in de Klein Berchemstraat en de Ganshorenstraat om zo het complexe kruispunt te ontlasten van druk verkeer.

Het oudercomité van de school is tevreden met deze beslissing. "De schoolstraat werkt gewoon," zo reageert Arne Smeets voor het Oudercomité, "tijdens de testperiode is het aantal leerlingen dat met de auto komt gezakt van meer dan de helft naar een derde. De alternatieve vervoersmodi hebben flink terrein gewonnen; het aantal fietsende leerlingen is zelfs bijna verviervoudigd."

"Maar het werk is zeker nog niet af. We rekenen er op dat we betrokken zullen worden bij de discussies over de inrichting en werking van de schoolstraat. De eerste prioriteit voor ons is dat de schoolstraat nu wordt uitgebreid naar de namiddag, want momenteel is die er enkel 's ochtends."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?