Sector: 'Stel busbanen in Brussel ook open voor privébussen'

© Manebusser
| De Federatie van Autobussen en Autocars (FBAA) hoopt dat de Waalse (Carlo Di Antonio, CDH) en Brusselse (Pascal Smet, SP.A) collega van Vlaams minister Ben Weyts diens voorbeeld volgen.

De Belgische Federatie van Autobussen en Autocars (FBAA) steunt het voorstel van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) om busrijstroken toegankelijk te maken voor privébussen en taxi's. De FBAA hoopt dat de Brusselse (Pascal Smet, red.) en Waalse collega van Weyts diens voorbeeld volgen.

De Federatie van Autobussen en Autocars (FBAA) ziet in deze maatregel 'de perfecte strategie van de Europese Commissie om bussen en touringcars te promoten als een duurzaam alternatief voor de auto'. "Met dit initiatief worden 25 tot 30 auto's van de weg gehaald en wordt er tot vijf keer minder vervuild", zegt FBAA.

"Dit is een boost voor het openbaar vervoer en zal zeker helpen om bij de burger een mentaliteitswijziging uit te lokken." De FBAA hoopt dat het voorbeeld van minister Weyts (N-VA) de Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A), zijn Waalse collega Carlo Di Antonio (CDH) en de burgemeesters zal inspireren hetzelfde te doen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?