Sint-Genesius-Rode verzet zich tegen sluiting Ter Kamerenbos

© PhotoNews
| Ter Kamerenbos, afgesloten voor autoverkeer.

Sint-Genesius-Rode maakt zich zorgen over de sluiting van het Ter Kamerenbos na de zomer. De Vlaamse faciliteitengemeente zal een alternatief voorstellen aan de Brusselse beleidsmakers, maar dreigt er ook mee de sluiting voor een rechtbank te brengen.

Het Ter Kamerenbos was tijdens de coronacrisis volledig autovrij en dat blijft het ook grotendeels. In eerste instantie zullen auto’s niet meer rond de vijver kunnen rijden, vanaf september gaat 80 procent van het bos dicht. Na de zomer zal uitsluitend op weekdagen een gedeelte van de Dianalaan en de Belle Aliancelaan open zijn voor automobilisten in de twee richtingen.

Die verkeerssituatie baart een aantal gemeenten, waaronder Sint-Genesius-Rode, zorgen. Via de Lorrainedreef kunnen pendelaars wel nog naar Brussel rijden dwars door het Zoniënwoud, maar ter hoogte van de Terhulpensesteenweg worden ze vanaf september uit het bos geleid richting de Waterloosesteenweg of de Franklin Rooseveltlaan.

Lokale economie

“Pendelaars, studenten, maar ook mensen die naar de Europa Ziekenhuizen moeten of gewoon Brussel willen bezoeken, zullen het moeilijker hebben”, zegt Rodes burgemeester Pierre Rolin (CDH) in de krant La Dernière Heure. De gemeente zal aan het Brussels Gewest en de stad Brussel alternatieven formuleren, maar buigt zich ook over gerechtelijke stappen. Rolin betreurt dat zijn gemeente niet geconsulteerd werd.

Volgens de burgemeester van de faciliteitengemeente schiet Brussel zichzelf met de beslissing in de eigen voet. “De kleine handelszaken hadden het al moeilijk tijdens de coronacrisis, maar als het Ter Kamerenbos dicht blijft, dreigen ze het nog zwaarder te hebben. De inwoners van het zuiden zouden hun inkopen wel eens elders kunnen doen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?