Sint-Lambrechts-Woluwe vraagt auto stil te leggen bij stilstand

© Maxime Delrue via Twitter
| Het verkeersbord werd in december 2019 geplaatst over het hele grondgebied van de gemeente.

De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe heeft nieuwe verkeersborden geplaatst op haar grondgebied om autobestuurders eraan te herinneren hun motor stil te leggen wanneer ze niet rijden. Wie dat niet doet, riskeert een boete van 58 euro.

Het geluid van ronkende motoren is storend voor buurtbewoners, de uitlaatgassen zijn slecht voor de luchtkwaliteit en het verbruik van een draaiende wagen kost geld. "Je wagen stilleggen is dan ook een teken van burgerlijke solidariteit", aldus schepen van Mobiliteit Grégory Matgen (Défi).

Bovendien schrijft ook de verkeerscode voor dat je je wagen stil moet leggen wanneer je niet rijdt. Enkel bij een noodgeval mag een autobestuurder aan die regel verzaken. Wie toch zijn wagen laat draaien, riskeert een boete van 58 euro.

Daarom lanceert het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe een nieuwe campagne. Die kadert in een gemeentelijk actieplan tegen geluidsoverlast. De voorbije maand doken een twintigtal verkeersborden op in de directe omgeving van scholen, sportcentra en leverzones.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?