Slachtoffer vluchtmisdrijf Schaarbeek stabiel, verdachte opgepakt

Updated: 13-06-2019 - 19:23

Het 14-jarige meisje dat donderdagochtend zwaargewond raakte bij een aanrijding in Schaarbeek, verkeert niet langer in levensgevaar. Ondertussen bevestigt het parket dat een 28-jarige verdachte is opgepakt.

Na het ongeval met vluchtmisdrijf donderdagochtend in Schaarbeek is een verdachte, M.Y en geboren in 1991, opgepakt. Hij zal in de loop van de avond worden verhoord, zo meldt het Brussels parket. Voor de opsporing konden beelden worden gebruikt van de verkeerscamera op het kruispunt.

De situatie van het 14-jarige meisje dat werd aangereden is intussen stabiel, klinkt het.

Het ongeval gebeurde rond 8 uur op het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat, toen het meisje de straat overstak. Ze werd daarbij aangereden door een personenwagen, die er na de aanrijding vandoor ging.

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar de omstandigheden van het ongeval. Zo is nog niet duidelijk of het meisje overstak op een zebrapad. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld, die samen met het labo van de federale politie ter plaatse is gegaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?