Staatssecretaris Trachte: 'Stadstol moet samengaan met beter openbaar vervoer'

© Brussels Parlement
| Barbara Trachte (Ecolo) tijdens een eerdere eedaflegging in het Brussels parlement (archiefbeeld).

Brussels staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) dringt aan op overleg met "de andere gewesten en het federale niveau" alvorens er sprake kan zijn van de invoering van een kilometerheffing in het Brussels gewest. Dat overleg is altijd "plan A" geweest, zei ze donderdag tijdens La Première (RTBF).

Over de kilometerheffing of stadstol ontstond woensdag commotie nadat minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) aangekondigd had dat een variant op de kilometerheffing nog deze legislatuur zou worden ingevoerd. Donderdag bevestigt haar collega in de Brusselse regering Barbara Trachte dat die regering "zich voorneemt het heft in handen te nemen".

De regering wil hoe dan ook "met de andere gewesten en met het federale niveau praten". Het moet dan ook gaan over de verhoging van het aanbod aan openbaar vervoer in Brussel, het Gewestelijk Expresnet (GEN) en het Brussels Expresnet. Dat is het "plan A", zegt Trachte, die behalve Brussels staatssecretaris ook minister-president is van het College van de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?