De ondergrondse betaalparking Q Park aan het Zuidstation

| Parkeertickets worden uitgedeeld voor de ondergrondse parkeergarages.

Stad Brussel biedt duizenden gratis parkeertickets aan

© Belga
16/05/2023

De stad Brussel gaat duizenden gratis parkeertickets verdelen. Dat heeft schepen van Economische Zaken Fabian Maingain dinsdag meegedeeld. Daarmee wil hij de handelaars in het centrum ondersteunen en tegelijkertijd "efficiënte mobiliteitsoplossingen" aanmoedigen.

In totaal gaat het om 180.000 tickets van één uur, die geldig zijn in de achttien partnerparkings binnen de Vijfhoek. De parkeerkaarten worden vanaf juni verdeeld onder de bedrijven die zich hebben ingeschreven voor de actie.

Met de invoering van de nieuwe mobiliteits- en parkeerplannen in de hoofdstad zijn parkeerplaatsen buiten de straat nu de meest comfortabele, snelle en veilige toegangspoort tot het centrum en de winkelwijken geworden, stelt Maingain. Om klanten aan te moedigen voor deze oplossing te kiezen, zullen de winkeliers gratis eenmalige tickets aanbieden.

"Met deze actie willen we de handelaars steunen die zwaar getroffen zijn door de opeenvolgende crisissen, de daling van de koopkracht en de concurrentie van de online handel, en tegelijkertijd de gedragsverandering van de automobilisten begeleiden door hen naar de verschillende parkings in de stad te leiden", legt Maingain uit.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni