Op een foto die een lezer instuurde is te zien hoe de fietspaden langs de linker- en rechterzijde van de weg worden beschermd met paaltjes.

Stad plaatst voor het eerst paaltjes om fietsers te beschermen

SD
© BRUZZ
24/02/2022

De Stad Brussel heeft sinds vandaag paaltjes geplaatst in de Bogaardenstraat in het centrum om de fietsers aan weerszijden van de weg te beschermen. Volgens Els Wauters, woordvoerster van schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen/Ecolo) haalden auto's er vaak illegaal in via de fietspaden, waardoor die niet meer veilig waren.

Langs beide kanten van de Bogaardenstraat loopt een fietspad. De stad heeft er vandaag paaltjes geplaatst om de fietspaden beter te beschermen.

Els Wauters, woordvoerster van schepen van Mobiliteit Bart Dhondt, bevestigt dat. “Ze kwamen er op vraag van een school die zich aan het einde van de weg bevindt. De auto’s haalden soms in via het fietspad, het was dan ook niet meer veilig om er te fietsen.”

bogaardenstraat paaltjes fietspaden vrachtwagen.jpg
Een vrachtwagen kwam al snel vast te zitten door de paaltjes.

Draaicirkels

Toch leek enkele uren na de plaatsing van de paaltjes een vrachtwagen al vast komen te zitten door de paaltjes. “Voor het systeem in werking trad, hebben we de draaicirkels bestudeerd zodat elk voertuig erdoor kan. Maar het gaat nog om een nieuwe situatie, dus het kan nog bijgesteld worden. We volgen het zeker op.”

Volgens de lezer was het overigens door de paaltjes niet meer mogelijk om leveringen te doen. Maar Wauters benadrukt dat dit sowieso niet mocht. “Er zijn leverzones verderop in de straat en op het nabijgelegen Fontainasplein.”

Voorlopig zijn er nog geen plannen om de paaltjes ook elders te plaatsen om fietspaden beter af te bakenen.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Mobiliteit, fietspaden, Bogaardenstraat, Bart Dhondt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie