'Stalingrad Village' ingehuldigd: "Handelaars zijn bang voor de werken"

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 2 september 2020

Op de Stalingradlaan is vanmiddag 'Stalingrad Village' geopend. Een tijdelijk bouwwerk van ruimtes op de middenberm, waarin de plaatselijke handelaars hun zaak kunnen uitbaten. Binnenkort moeten ze hun pand namelijk verlaten door de plaatselijke metrowerf. De handelaars trekken de 'village' in met gemenge gevoelens.

De werken voor de aanleg van de nieuwe metrolijn 3 tussen de stations Anneessens en Zuidstation en de bouw van het station Toots Thielemans schakelen vanaf 7 september een versnelling hoger. Deze ingrijpende werken in de Zuidwijk zorgen ervoor dat zeven handelaars van het Zuidpaleis ongeveer 2,5 jaar lang hun intrek zullen nemen in het tijdelijke winkelcomplex Stalingrad Village.

Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen), Brussels burgemeester Philippe Close (PS), schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (DéFI) en CEO van de MIVB Brieuc de Meeûs huldigden het winkeldorp officieel in.

Winkelruimten

Twee horecazaken, twee reisagentschappen, een doe-het-zelf-zaak, een sportwinkel en een zaak voor huishoudtoestellen bezetten tijdens de duur van de werken de kleurrijke containers van de tijdelijke handelsruimtes. Zij zullen gratis de winkelruimten van Stalingrad Village bezetten.

De kosten, met uitzondering van water en elektriciteit, worden gedragen door de MIVB, terwijl de stad Brussel gedurende 3 jaar de betaling van de huur opschort voor de handelaars die in het Zuidpaleis blijven. Deze twee begeleidende maatregelen kaderen in het Toots Thielemans-pact dat werd afgesloten met de handelaars en de economische dynamiek in de wijk moet ondersteunen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?