Tegenstanders van tram door Neder-Over-Heembeek verzamelen op 19 juni

tramtracé NOH
© OpenStreetMap bijdragers
| Het tracé van de toekomstige tram.
© OpenStreetMap bijdragers
| Het tracé van de toekomstige tram.

Op zaterdag 19 juni wordt op het Peter Benoîtplein een demonstratie georganiseerd tegen de tram die het stadscentrum van Brussel en Neder-Over-Heembeek moet verbinden.

De toekomstige tramlijn die het stadscentrum van Brussel (Rogier) via de winkelstraat François Vekemans zal verbinden met Neder-Over-Heembeek blijft tegenstanders verzamelen, schrijft La DH.

Aan de ramen van buurtbewoners verschenen affiches waarop de elektrische bus wordt aangeprezen, in plaats van de tram. En zaterdag 19 juni organiseert een collectief van burgers en inwoners om 14 uur op het Peter Benoîtplein een demonstratie tegen het tramproject in Neder-Over-Heembeek.

Het doel van deze bijeenkomst is om "de beslissing van de MIVB en de Stad Brussel om een ​​tramlijn naar dit deel van Brussel te brengen, aan de kaak te stellen", aldus het persbericht.

Overlast

"We begrijpen heel goed dat mobiliteit evolueert, maar het is absoluut noodzakelijk om rekening te houden met de inwoners en de bedrijven", legt organisator Claude De Brabanter uit. Het voorgestelde project is onaanvaardbaar. Het zal bedrijven overkop doen gaan, bepaalde straten verstikken en overlast veroorzaken ... Om nog maar te zwijgen van de huurders en eigenaars die zich op deze route bevinden en die onvermijdelijke schade zullen oplopen. Bovendien weten we dat de werken aan de tramlijn jaren gaan duren."

"Een tram moet in eigen bedding rijden ​​en niet door smalle straten", klinkt het nog. "Er zijn andere oplossingen. Een gelede bus bijvoorbeeld, of de toename van bestaand vervoer."

Twee petities tegen het project hebben de afgelopen maanden elk 1500 handtekeningen verzameld, schrijft La DH nog.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?