Terreurcommissie Europees Parlement bezoekt Brussels Airport

© Belga
21/02/2018

Een delegatie van de bijzondere commissie over terrorisme van het Europees Parlement heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan de luchthaven van Zaventem. De Europarlementsleden kregen er uitleg over de veiligheidsmaatregelen die de nationale luchthaven heeft genomen na de aanslag van 22 maart 2016.

De zeventienkoppige delegatie, onder wie de Europarlementsleden Helga Stevens (N-VA) en Ivo Belet (CD&V), werd ontvangen door CEO Arnaud Feist. Zij hadden ook een ontmoeting met vertegenwoordigers van het ministerie van Mobiliteit en de douane- en politiediensten op de luchthaven, zo meldt het parlement in een persmededeling.

De Europarlementsleden ontvingen een gedetailleerde briefing over de veiligheidsmaatregelen die op de nationale luchthaven zijn genomen in de nasleep van 22 maart. Ze werden ook gebrieft over de procedures en faciliteiten voor het controleren van de passagiers.

De bijzondere commissie over terrorisme is vorig najaar uit de startblokken geschoten. De bevindingen van het werkbezoek aan Zaventem dienen als input voor de aanbevelingen die de bijzondere commissie tegen september wil voorleggen aan het voltallige parlement.

De opdracht van de commissie is heel breed. Naast de beveiliging van soft targets en kritieke infrastructuur als luchthavens en treinstations buigen de parlementsleden zich ook over de uitwisseling van informatie tussen lidstaten, de bewaking van de buitengrenzen, deradicaliseringsprogramma's, en meer.

Bij de terroristische aanslag op Zaventem verloren 14 mensen het leven. Daarnaast kwamen ook twee zelfmoordterroristen om.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni