Tien dagen geen treinen tussen Leuven en luchthaven

Tot maandagmorgen 4 juni zal er geen rechtstreekse treinverbinding zijn tussen Leuven en Brussels Airport. Dat heeft spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel vrijdagmiddag laten weten. Door hevige regenval donderdagavond kwamen er water en modder op de sporen terecht. Infrabel heeft de schade opgemeten, en die blijkt "gigantisch", aldus woordvoerder Frédéric Petit.

Over een afstand van 600 meter op het ene spoor en over een afstand van 400 meter over het andere spoor staat de Infrabel-medewerkers een hele karwei te wachten. Eerst moet alle modder verwijderd worden. Daarna dienen de sporen, dwarsliggers, ballasten en kabelsleuven te worden uitgebroken, om een reinigingsbeurt te krijgen. "Pas dan kunnen we alles terugplaatsen en daarna moeten we nog de nodige tests en controles uitvoeren", zegt Petit.

De ploegen van Infrabel zullen dag en nacht werken. Wat de klus extra complex maakt, is dat het om een heel moeilijke zone gaat - in de buurt van Nossegem - voor de aan- en afvoer van materiaal. Bij de werken zullen er ook kranen aan te pas komen. "Dat alles maakt dat we denken toch een tiental dagen bezig te zijn en als prognose maandagochtend 4 juni naar voren schuiven vooraleer de rechtstreekse treinverbinding opnieuw beschikbaar zal zijn", aldus de woordvoerder van Infrabel.

Reizigers die vanuit Leuven naar de luchthaven moeten, hebben in tussentijd twee opties. Ze kunnen overstappen in stopplaats Zaventem om vervolgens Brussels Airport te bereiken, of ze nemen de trein tot Brussel-Noord om vandaar met de trein naar de luchthaven te reizen.

Op het hoofdspoor tussen Leuven en Brussel zijn er geen problemen, en ook tussen Brussel en de luchthaven kunnen reizigers normaal sporen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?