Filevorming behoort de komende dagen zeker tot de mogelijkheden.

Tot en met dinsdag verkeershinder op Brusselse wegen

AV, JDK
27/05/2022

Er staat opnieuw veel te gebeuren in Brussel de komende dagen, en dat brengt uiteraard verkeershinder met zich mee. De Brusselse politie raadt alvast aan om in het weekend het openbaar vervoer of andere transportmiddelen te gebruiken. Een gewaarschuwd mens is er twee waard.

Vrijdagavond en zaterdag blijven de Brusselaars nog relatief gespaard, toch zijn er een aantal evenementen waar bestuurders rekening mee moet houden. Zo vertrekt naar goede gewoonte, op de laatste vrijdag van de maand, een Critical Mass of fietsprotest door de Brusselse straten. Zij starten om 18u voor het ING-hoofdkantoor aan Troon.

Daarbovenop zal het aanschuiven worden op en rond de Heizelvlakte. Daar begon vorige week zaterdag Batibouw, de grootste Belgische bouwbeurs loopt nog tot en met zondag 29 mei. Bijkomend vindt op vrijdagavond en zaterdag ook de eerste editie van het Core-festival plaats. Die combinatie kan wel eens voor vertragingen zorgen in de buurt.

Twintig door Brussel (29/05)

Op zondag, met de 42ste editie van de 20km door Brussel, mogen we misschien wel de meeste hinder verwachten. Het traject van de loopwedstrijd zal namelijk volledig afgesloten worden voor alle verkeer tussen 5u en 16u. Van 7u30 tot 10u30 kunnen lopers, wandelaars of supporters, mits registratie, wel gratis het MIVB-net gebruiken.

Europese top (30/05 - 31/05)

Op maandag 30 mei start een tweedaagse Europese top in de gebouwen van de Raad van de Europese Unie in de Wetstraat. Hiervoor wordt een perimeter ingesteld aan het Schumanplein, in een deel van de Froissartstraat en de Wetstraat. Dat zal heel wat verkeershinder met zich meebrengen.

De perimeter zal vanaf 12.15 uur worden afgesloten, alsook de Reyers-tunnel richting het Centrum zal om 11.15 uur niet meer toegankelijk zijn. In de veiligheidsperimeter zijn er geen leveringen mogelijk, ook mogen er geen vuilnisbakken, fietsen of terrassen op de weg geplaatst worden. Om veiligheidsredenen moeten alle ramen van de gebouwen gesloten zijn. Ook parkeren is op die data in de perimeter niet toegelaten en dat geldt voor alle soorten voertuigen.

Nationale staking (31/05)

Dinsdag 31 mei roept de vakbond ACOD op tot een algemene staking. De NMBS, De Lijn en de MIVB nemen deel aan deze actie. Die dag wordt er zowel voor trein, tram, metro als bus sterke hinder verwacht in Brussel. De drie maatschappijen werken allemaal een alternatieve dienstregeling uit op basis van het beschikbare personeel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , CRITICAL MASS , Batibouw , core festival , Europese top , nationale staking

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni