Tram 7 wordt verlengd tot halte Albert

Tram 7
© Michael Taylor (Brusselsstar)
© Michael Taylor (Brusselsstar)

Tram 7 rijdt nu nog tussen de haltes Vanderkindere (Ukkel) en Heizel (Laken), maar de lijn zal worden doorgetrokken tot de halte Albert, aan de rand van het park van Vorst.

Het idee om tramlijn 7 door te trekken tot Vorst bestaat al langer. Vorig jaar keurde het voltallige gemeentebestuur van Ukkel er nog een motie voor goed. Het voorstel bleek onmogelijk, omdat er een tramspoor te weinig was. Door bepaalde technische problemen en plaatsgebrek, leek het eerst onmogelijk om een tramspoor bij te bouwen.

“We hebben gevraagd aan MIVB om die technische problemen te herbekijken,” zegt Pieterjan Desmet, woordvoerder van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen). “MIVB heeft die problemen kunnen oplossen, waardoor er toch een derde spoor kan komen.” Tram 7 zal daardoor ook de haltes Berkendael en Albert bedienen.

“In de toekomst zullen in premetrostation Albert tram 4, 7 en 51 rijden op niveau – 1. Metro 3 komt op niveau –2,” aldus Desmet. De bedoeling is om in 2026 de werken aan het Albertstation te voltooien.

Door die verlenging zullen tramgebruikers niet langer twee haltes ver moeten wandelen om aan Albert over te stappen. “Dat is goed voor het reizigerscomfort en voor de toegankelijkheid,” zegt Desmet. Ook de verbinding met metro 3 wordt zo makkelijker. Voor inwoners van Vorst zullen de campussen van VUB en ULB bovendien beter te bereiken zijn.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?