Trams week onderbroken tussen Albert en Zuidstation

check out premetrostation Albert MIVB metropoortjes check out premetrostation Albert MIVB metropoortjes
© PhotoNews
| Toegangspoortjes premetrostation Albert
© PhotoNews
| Toegangspoortjes premetrostation Albert

De sporen tussen het Zuidstation en het station Albert moeten worden vernieuwd. Vanwege deze werkzaamheden worden tram 3, 4 en 51 tot volgend weekend onderbroken. De MIVB zet T-bussen in.

Tram 3 wordt vervangen door een T-bus tussen de haltes Zuidstation en Churchill. Deze bus rijdt tussen de haltes Zuidstation en Churchill via de route van bus 48. Tussen het Zuidstation en Albert volgt de bus de route van tram 3 tussen Albert en Churchill.

Tram 4 en 51 worden vervangen door T-bus 3 tussen de haltes Zuidstation en Vanderkindere. De haltes Hallepoort, Sint-Gillisvoorplein en Horta worden bediend door bus 37 en 70, die verlengd worden vanaf Albert tot Hallepoort.

Om vanaf het station Horta naar het Zuidstation te gaan, neem tram 81 aan de halte Bareel. Vanaf Sint-Gillisvoorplein staan de metrolijnen 2 en 6 ter beschikking vanaf Hallepoort.

Om een verbinding te houden tussen het Albertplein en de Hallepoort worden bus 37 en 70 verlengd vanaf Albert naar Hallepoort via de route van bus 48 tussen Albert en Rochefort, en via de route van bus 52 tussen Rochefort en Hallepoort. Er is ook een aansluiting voorzien tussen de T-bus en tram 4 en 51 aan de halte Vanderkindere.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?