Treinverkeer richting Antwerpen verstoord na ongeval in Mechelen

© Fabian318 / Wikipedia
| Het ongeluk deed zich voor in het station van Mechelen (archiefbeeld)
Updated: 09-01-2018 - 16:22

In het station van Mechelen heeft een Thalys-trein met daarin 240 personen dinsdagmiddag een persoon aangereden. Het treinverkeer tussen Mechelen en Brussel, tussen Mechelen en Antwerpen en naar de luchthaven van Zaventem ondervindt daardoor veel problemen, meldt de NMBS.

De Thalys van Parijs naar Amsterdam reed dinsdag om 14.10 uur bij het verlaten van het station van Mechelen een persoon aan. Details over de omstandigheden van het ongeval heeft de NMBS niet.

Het nationale en internationale treinverkeer lopen daardoor vertraging op. Volgens de NMBS zijn er tussen Mechelen en Antwerpen twee van de vier sporen beschikbaar. Tussen Mechelen en Brussel zijn intussen alle vier sporen vrij en het treinverkeer van Mechelen naar Brussels Airport Zaventem verloopt intussen over één spoor. De vertragingen lopen er op van 10 tot 20 minuten.

Alle 240 passagiers van de Thalys kunnen dinsdagmiddag in Mechelen overstappen op de volgende Thalys naar Amsterdam. Die zou om 16.42 uur aankomen in de Nederlandse hoofdstad, maar zal vermoedelijk een vertraging van een half uur of iets meer oplopen.

De hinder zal vermoedelijk nog lang aanslepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?