Twee lichtgewonden bij aanrijding tussen tram en vrachtwagen in Sint-Agatha-Berchem

7e57a2de-whatsappimage2023-01-13at115444.jpeg
© brandweer Brussel
| Het ongeluk vond plaats op de Koning Albertlaan in Sint-Agatha-Berchem.
© brandweer Brussel
| Het ongeluk vond plaats op de Koning Albertlaan in Sint-Agatha-Berchem.

Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een tram van de MIVB zijn vrijdagvoormiddag twee personen lichtgewond geraakt. Dat meldt de Brusselse brandweer. Het tramverkeer op lijn 19 is onderbroken tussen de haltes Schweitzer en Groot-Bijgaarden, klink het bij de MIVB.

3c9f345c-whatsappimage2023-01-13at120342.jpeg
© BRUZZ
| Een buurtbewoonster legde vast hoe het ongeval er van boven uitzag.

Het ongeval gebeurde omstreeks 11.25 uur op de Koning Albertlaan in Sint-Agatha-Berchem. De vrachtwagen is op de flank terechtgekomen, maar de bestuurder is heelhuids uit zijn cabine kunnen kruipen.

Ook de trambestuurder bleef ongedeerd. Twee passagiers van de tram raakten wel lichtgewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is op dit moment nog niet duidelijk. De politie is nog niet klaar met alle vaststellingen die de oorzaak van het ongeval moeten achterhalen.

Volgens gemeenteraadslid in Sint-Agatha-Berchem, Regine Heyvaert (N-VA), moet er werk gemaakt worden van de verkeersveiligheid op de Koning Albertlaan. Volgens haar is er op die plek sprake van "een cocktail vol risicofactoren: een drukke toegangsweg naar Brussel vanuit de Rand in combinatie met tram zonder eigen bedding en niet-afgescheiden fietspaden". De volgende gemeenteraad kan het schepencollege hier zeker vragen over verwachten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?