| De 'NightJet' zal vanaf 2020 tussen Brussel en Wenen rijden.

Twee nachttreinen per week vanaf januari 2020

© BRUZZ
05/10/2019
Updated: 23/10/2019 11.35u

Vanaf midden januari zou er twee keer per week een nachttrein moeten rijden tussen Oostenrijk en België. Dat heeft de Oostenrijkse spoormaatschappij ÖBB woensdag bevestigd bij de voorstelling van haar nieuwe dienstregeling.

ÖBB-topman Andreas Matthä had de nieuwe nachtroute begin oktober al aangekondigd in een interview, en hij bevestigde ze vandaag tijdens een persconferentie. Vanaf midden januari zal je vanuit Wenen of Innsbruck op zondag en woensdag kunnen vertrekken, om via Duitsland daags nadien in Brussel aan te komen, aldus Matthä.

Twee treinen per week

De 'Nightjet'-treinen keren op maandag en donderdag terug richting Oostenrijk, waar ze een dag later aankomen. Over tarieven werd woensdag niet meteen gesproken. Eerder was al gebleken dat de Oostenrijkse maatschappij gesprekken voert over een samenwerking met de Belgische NMBS op de route.

Spoornetbeheerder Infrabel liet weten dat de rijpaden aangevraagd zijn en dat die aanvraag wordt bestudeerd. In december 2020 zou er ook een nachttrein worden ingelegd vanuit Oostenrijk naar Amsterdam.

Brussel-Wenen is de eerste van drie nieuwe trajecten vanuit de Oostenrijkse hoofdstad. Na Brussel moeten Amsterdam en het Italiaanse Triëste snel volgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , nachttrein , wenen , ÖBB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni