Twee nieuwe aanbieders van nachttreinen gaan krachten bundelen

© Creative Commons/Leif Jørgensen

De voorbije maanden werden verschillende nieuwe initiatieven aangekondigd voor nachttreinen vanuit Brussel naar steden als Berlijn en Praag. De initiatiefnemers Moonlight Express en European Sleeper kondigen nu aan dat ze de krachten gaan bundelen. "We hebben beslist om één sterke nachttreinoperator te ontwikkelen, in plaats van twee concurrerende initiatieven", klinkt het woensdag in een persbericht.

Moonlight Express is een Belgische start-up, die plannen heeft om vanaf volgend jaar nachtelijke treinritten vanuit Brussel via Luik naar Berlijn te organiseren. De Nederlandse start-up European Sleeper wilde op zijn beurt vanaf april treinreizen van Brussel over Amsterdam naar Berlijn en Praag inleggen.

Beide kondigen nu aan te gaan samenwerken, met de focus op Brussel-Amsterdam-Berlijn-Praag, waarbij samengewerkt wordt met de Tsjechische operator RegioJet. De samenwerking zal gebeuren onder de naam 'European Sleeper'. "Uitbreidingen zullen waarschijnlijk snel volgen", klinkt het in het persbericht.

Volgens Chris Engelsman van European Sleeper waren er de voorbije maanden al heel wat contacten tussen beide bedrijven. Ze hadden voor hun plannen te maken met dezelfde technische en procedurele uitdagingen en dus werd beslist om samen te werken. Maar over de juridische kant, zoals de bedrijfsstructuur en rechtspersoonlijkheid, is er nog geen beslissing gevallen, zei hij.

De plannen om vanuit Brussel direct naar het oosten, via Luik, te sporen, zijn nog niet voor volgend jaar, maar Engelsman sluit dat in de verdere toekomst niet uit.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?