Twee nieuwe passerelles in aantocht: fietspad langs kanaal dubbel onderbroken

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Mei 2021: het fietspad langs de Henegouwenkaai is tijdelijk afgesloten voor de aanleg van de fietsers- en voetgangersbrug over het kanaal ter hoogte van het Mima. Fietsers moeten afstappen en voetgangers moeten oversteken
Updated: 18-05-2021 - 15:33

Het fietspad langs de Henegouwenkaai, ter hoogte van het Mima, is tijdelijk afgesloten voor de aanleg van de fietsers - en voetgangersbrug die daar binnenkort over het kanaal moet komen. Voetgangers moeten voorlopig even oversteken en fietsers moeten afstappen.

Het fietspad ter hoogte van Graaf van Vlaanderen is al langer onderbroken. Dat is nu ook het geval voor het het stukje aan de Henegouwenkaai, ter hoogte van het Mima. Fietsers kunnen aan Graaf van Vlaanderen ongeveer over een afstand van honderd meter niet fietsen. Aan de Henegouwenkaai is dat ongeveer vijftig meter.

Deze bruggen, allebei projecten van Beliris met het doel de uitstraling van Brussel als nationale en internationale hoofdstad te bevorderen, zullen fietsers en voetgangers een extra verbinding bieden tussen de vijfhoek en Molenbeek.

In de ateliers van het Gentse metaalconstructiebedrijf Aelterman, dat ook al verantwoordelijk was voor de Suzan Danielbrug ter hoogte van Thurn & Taxis en de in de hoogte verstelbare voetgangersbrug ter hoogte van de Gosseliesstraat, wordt momenteel nog gewerkt aan beide bruggen.

De passerelle aan Graaf van Vlaanderen zou, behoudens vertragingen, gelegd moeten kunnen worden in oktober 2021. Voor de passerelle aan de Ninoofsepoort kon Beliris vandaag nog geen precieze datum geven, maar op hun website wordt nog steeds de zomer van 2021 vooropgesteld. Wordt vervolgd...

Mei 2021: hef fietspad langs de Koolmijnenkaai is tijdelijk afgesloten voor de aanleg van de fietsers- en voetgangersbrug over het kanaal. Fiersers moeten afstappen
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Ook aan de Koolmijnenkaai ter hoogte van Graaf van Vlaanderen moeten fietsers even afstappen en voetgangers oversteken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?