Twee nieuwe schoolstraten in Sint-Gillis vanaf maandag

© Google
| De Emile Féronstraat in Sint-Gillis wordt minstens tijdelijk een schoolstraat

De gemeente Sint-Gillis voert vanaf maandag twee nieuwe, tijdelijke schoolstraten in. Die moeten voor een veiligere schoolomgeving zorgen rond de Franstalige basisscholen Ulenspiegel en Les 4 Saisons. De schoolstraten zullen na drie maanden geëvalueerd worden.

Dat schrijft La Dernière Heure en bevestigt schepen van Mobiliteit in Sint-Gillis Catherine Morenville (Ecolo) aan BRUZZ. De Emile Féronstraat wordt een schoolstraat tussen de Joseph Claesstraat en de Zwedenstraat. Daar is basisschool Ulenspiegel gelegen. Daarnaast worden de Vorstsesteenweg en de Denemarkenstraat rond basisschool Les 4 Saisons een schoolstraat.

Dat betekent dat gemotoriseerd verkeer er niet wordt toegelaten van maandag tot vrijdag tussen 8.10 en 8.40 uur en tussen 15.20 en 15.50 uur. Op woensdagen worden de straten in de namiddag afgesloten tussen 11.15 en 11.45 uur.

Test

“Het gaat om een test van drie maanden”, zegt schepen Morenville. “Net zoals bij de twee definitieve schoolstraten die onze gemeente telt, volgt daarna een evaluatie en een eventuele bijsturing.”

“Door gemotoriseerd verkeer te weren willen we voor een veiligere schoolomgeving zorgen en mensen aanmoedigen om te voet of met de fiets te komen”, aldus Morenville nog.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?