Tweede ongeval veroorzaakt nog meer hinder in Rogier- en Kruidtuintunnel

© PhotoNews
| De Rogiertunnel (archiefbeeld).
Updated: 11-09-2019 - 14:30

Door een ongeval met een wagen en twee motorfietsen waren zowel de Rogiertunnel als de Kruidtuintunnel een tijdlang afgesloten richting Basiliek. Iets na de middag zouden de tunnels weer opengaan, maar een ander ongeval zorgt nog voor meer verkeershinder.

Het ongeval gebeurde woensdagochtend rond 9 uur, bevestigt Ilse Van de Keere van de Brusselse politie. Drie voertuigen raakten daarbij betrokken: een wagen en twee motorfietsen. “Er is niemand zwaargewond geraakt. Een motorrijder is wel naar het ziekenhuis gebracht, de andere gaat later nog bij zijn dokter langs.”

Een bestuurder had zijn wagen verlaten en probeerde vluchtmisdrijf te plegen, maar de politie kon hem even later opsporen. De man was onder invloed van alcohol. Het parket is erbij gehaald om de zaak te onderzoeken.

De tunnel zou rond 13 uur weer opengaan, bevestigt Brussel Mobiliteit. Maar ondertussen loopt het verkeer op de Kleine Ring behoorlijk in de soep. Een ander incident in diezelfde rogiertunnel, waarbij een automobilist op de middenberm belandde, zorgt nog voor extra hinder. Op Twitter meldt Brussel Mobiliteit onder meer vertraagd verkeer in de Hallepoort- en de Wettunnel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?