Tweede ‘scancar’ tegen onbetaald parkeren in Brussel-Stad

© PhotoNews

Een maand nadat de eerste ‘scancar’ het licht zag, krijgt de wagen gezelschap van een tweede exemplaar. Samen zullen ze alle straten van Brussel-Stad doorkruisen op zoek naar chauffeurs zonder geldig parkeerticket. Afzonderlijk zijn ze in staat om ongeveer 1500 voertuigen per uur te controleren op parkeerfraude.

Net zoals de eerste scancar, is ook de tweede controlewagen een witte, elektrische Volkswagen. Vanaf woensdag zullen ze samen de nummerplaten van voertuigen geparkeerd in Brussel-Stad controleren op parkeerfraude.

“Het aandeel overtredingen zal daardoor wellicht niet wijzigen,” zegt Alex Geraerdts van de Cel Parkeren aan La Dernière Heure. “Of we nu met een agent of met een scancar controleren: het aandeel mensen in overtreding komt neer op ongeveer één vierde van de gecontroleerde voertuigen.”

“Maar in absolute cijfers zullen er natuurlijk meer boetes uitgeschreven worden,” aldus Geraerdts. “Dat is normaal omdat er meer voertuigen gecontroleerd worden.”

De scancars controleren geparkeerde wagens in zowel betalende als blauwe zones. Foutparkeerders zullen hun boete na vijf tot zes dagen in de bus kunnen verwachten. Het gaat niet over overtredingen van het verkeersreglement, die kunnen de scanauto's niet vaststellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?