Uber verwelkomt nieuw taxiplan

Platformen zoals Uber worden aan dezelfde regels onderworpen als de huidige taxi's en limousines.

Mobiliteitsplatform Uber reageert positief op de aankondiging van het nieuwe Taxiplan van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A). "We verwelkomen het vooruitzicht van hervormingen en zien het graag vooruit gaan", klinkt het bij Joost Verdiesen, General Manager voor Uber België.

In het nieuwe Taxiplan dat in een eerste lezing werd goedgekeurd door de Brusselse regering worden platformen zoals Uber aan dezelfde regels onderworpen als de huidige taxi's en limousines. Al het bezoldigd personenvervoer wordt als een taxidienst beschouwd. Zoals minister Smet al eerder aangekondigde valt hiermee alle onderscheid weg, ook die tussen taxi's en limousines, en moet iedereen dezelfde voorwaarden respecteren.

"Zoals we altijd al hebben gezegd, is het belangrijkste voor ons om ervoor te zorgen dat alle professionele chauffeurs van vandaag hun diensten kunnen blijven aanbieden en kunnen bijdragen aan de verbetering van de mobiliteit in Brussel. We kijken uit naar het concept en bespreken het met de autoriteiten", stelt Verdiesen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?