| In een fietsstraat mogen auto's geen fietsers inhalen.

De gemeente Ukkel gaat in 2021 vier nieuwe fietsstraten inrichten. Dat werd op de gemeenteraad beslist. Er worden geen parkeerplaatsen geschrapt. "In potentie leidt deze fietsstraat dus tot een vlottere verplaatsing voor zij die de auto gebruiken."

De Vanderkinderenstraat, de Roberts Jonesstraat, Brunardlaan en Montanalaan in Ukkel zullen in 2021 worden omgevormd tot fietsstraten. Dat betekent dat er markeringen worden aangebracht en dat automobilisten niet langer fietsers mogen inhalen. Fietsers mogen ook de gehele breedte van de weg gebruiken van de straat, waar voor auto's eenrichtingsverkeer geldt.

De Vanderkinderenstraat is aangeduid als fietsas in het gewestelijke mobiliteitsplan Good Move. De Roberts Jonesstraat en Brunardlaan zijn dan weer opgenomen in een gemeentelijk fietstraject en de Montanalaan moet deel gaan uitmaken van het toekomstige fietsGEN.

Betere doorstroming automobilisten

Ukkels burgemeester Boris Dilliès (MR) noemt de fietsstraten in La Dernière Heure een evenwichtige manier om geen enkele vervoersmodus tegen te werken. "We hoeven geen parkeerplaatsen te schrappen." Hij stelt bovendien dat de fietsstraat een betere doorstroming zal bevorderen: "Iedere fiets extra, is een auto minder. In potentie leidt deze fietsstraat dus tot een vlottere verplaatsing voor zij die de auto gebruiken. Ondertussen wordt een betere veiligheid voor fietsers verzekerd."

De fietsstraten zullen in het begin van de zomer van 2021 worden ingericht, stelt schepen van Mobiliteit Thibaud Wyngaard (Ecolo). "6 maanden na de installatie, zal een evaluatie met de bewoners volgen," besluit de schepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Mobiliteit, Politiek, fietsstraat, Boris Dilliès

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni