Urgentie sluiting brug Jubelfeestlaan minder groot dan gedacht

© BRUZZ
| De brug is ontoegankelijk voor zwaar vervoer.
Updated: 04-12-2018 - 14:09

Uit een onafhankelijke analyse van enkele ingenieurs is gebleken dat een onmiddellijke sluiting van de brug van de Jubelfeestlaan boven de site van Tour & Taxis minder urgent is dan verwacht.

Uit een onafhankelijke analyse van enkele ingenieurs is gebleken dat een onmiddellijke sluiting van de brug van de Jubelfeestlaan boven de site van Tour & Taxis minder urgent is dan verwacht. Eerder op de dag had een rapport van veiligheidsbureau Seco gewag gemaakt van stabiliteitsproblemen. Volgens de krant La Capitale zouden er ook brokstukken van de brug zijn gevallen.

Daarom geldt vanaf dinsdag een snelheidsbeperking van 20 kilometer per uur en er staan betonblokken om te verhinderen dat zware vrachtwagens de brug overrijden. De bussen van de MIVB kunnen er nog wel net door.

Uit het crisisoverleg met de betrokken gemeenten, de diensten van het Brussels Gewest en de NMBS blijkt dat de brug voorlopig niet gesloten hoeft te worden. "Op basis van het onafhankelijk rapport van de ingenieurs is gebleken dat er geen sprake is van een onmiddellijke sluiting. De urgentie blijkt niet zo hoog", stelt schepen Dhondt.

Vrijdag nieuwe evaluatie

De betrokken diensten en gemeenten komen op vrijdag, waarschijnlijk in de ochtend, opnieuw samen voor overleg. In de tussentijd wordt er een analyse gemaakt die de urgentie van de sluiting op korte en middellange termijn moet beoordelen. Nadien worden er verdere maatregelen getroffen.

De monumentale brug verbindt de Jubelfeestlaan in Molenbeek met de Bockstaellaan in Laken. Het bouwwerk is meer dan een eeuw oud en is aan renovatie toe. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?