Vakbond De Lijn positief over verplaatsing haltes: 'Stap in goede richting'

© PhotoNews
| De Lijn laat weten dat het scenario om de haltes te verplaatsen naar het Noordplein al langer op tafel lag.

De christelijke vakbond reageert positief op het plan van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) om de haltes van De Lijn aan het Noordstation te verplaatsen naar het Noordplein. De Lijn laat weten dat het scenario al langer op tafel lag.

Nadat de buschauffeurs van De Lijn opnieuw aan de alarmbel trokken over de veiligheid- en netheidsproblemen aan de ondergrondse haltes van het Noordstation, heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) aangekondigd dat hij de haltes wil verplaatsen n naar het Noordplein.

De christelijke vakbond reageert tevreden. "Het is stap in de goede richting," zegt Eddy Bronselaer van het ACV aan BRUZZ.

Eind vorig jaar werden de haltes van De Lijn ook al eens verplaatst om dezelfde reden, maar dat was toen volgens de vakbond geen ideale situatie omdat er aan de haltes geen accomodatie, zoals toiletten, werden voorzien. "Als het Noordplein ook goed ingericht wordt en er voorzieningen komen voor de chauffeurs, is het zeker een verbetering."

Ook bij De Lijn wordt er positief gereageerd op de aankondiging van Weyts. "Omdat de plannen voor een nieuwe terminal op de lange baan geschoven zijn, lag dit scenario eerder al op tafel," aldus de woordvoerder van het bedrijf. Het is wel nog niet duidelijk of en wanneer de haltes verplaatst worden. "We zitten volgende week, dinsdag, samen met de vakbonden om te bekijken hoe we dat gaan aanpakken," klinkt het nog bij De Lijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?