Van den Brandt test openbaar vervoer met kinderwagen: ‘Nog werk aan de winkel’

© BRUZZ
30/09/2023

Op vraag van de Ligue des familles testte minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) afgelopen vrijdag de toegankelijkheid van het Brusselse openbaar vervoer met jonge kinderen. Na een hectisch parcours was het besluit dat er nog veel verbetering mogelijk is, maar de minister belooft hier werk van te maken.

Een traject door de spits van Flagey tot Montgomery. Het is zoals menig Brusselse pendelaar weet geen walk in the park, laat staan met een buggy en een kind aan je hand. Minister Van den Brandt moest het vrijdag aan den lijve ondervinden.

6ccf641c-vandenbrandtopenbaarvervoer.jpg

"De minister zag hoe moeilijk het was om met een kinderwagen in de oude trams te stappen met hun smalle ingangen en dubbele treden, om je evenwicht te bewaren in een overvolle bus met een jong kind en om gebruik te maken van metrostations zonder liften”, aldus Ligue des familles.

“Wij vragen om het renovatietempo van de haltes te versnellen, want in het huidige tempo zal het nog 18 jaar duren voordat de haltes die als prioritaire worden beschouwd toegankelijk zijn. Ook de frequentie van het openbaar vervoer moet worden opgeschroefd zodat het minder druk is en de aaneenschakeling van verplaatsingen sneller kan verlopen.”

“Brings back memories”, reageerde Van den Brandt zelf na haar tripje. “Er is inderdaad nog werk aan de winkel. Brussel Mobiliteit en de MIVB renoveren minstens 60 haltes per jaar om ze toegankelijker te maken voor personen met beperkte mobiliteit, gezinnen met kinderen en ouderen. We installeren ook liften in de metrostations en zullen blijven doorgaan tot elk station een lift heeft.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni